maandag 17 oktober 2016

Tenerife


Wanneer gaan we de oversteek van 250 mijl maken van Madeira naar Tenerife? Volgens de weerkaarten is er de komende 2 dagen wat minder wind en de dagen daarna veel meer wind.
Dobberen of zeilen met windkracht 7 tot 8?

Wij besluiten te vertrekken met weinig wind, wellicht valt het éénmaal buiten mee.
Na afscheid van de crew van de Sea Born gaan op 1 oktober de trossen los. Voor alle zekerheid toch nog maar even diesel tanken, je weet maar nooit.

Jammer, maar buiten staat er echt te weinig wind om te kunnen zeilen. De Bluenose gaat voorlopig even gebruikt worden als motorboot. Na een aantal uur kan het zeil erbij en nog wat later gaat de motor uit. We varen niet hard maar er is vooruitgang en het is lekker rustig zonder motor geluid. In de loop van de eerste nacht gaat het harder waaien, we gaan als een speer. Ook nu is het genieten van een prachtige sterrenhemel tijdens de wachten ’s nachts. Onze wachten verlopen rustig, er is geen andere scheepvaart om ons heen.
Jammer dat de volgende ochtend de wind helemaal weg is, motor maar weer gestart.

Net als ik ’s middags even op bed ben gaan liggen is daar een schreeuw: WALVISSEN!!
Henk ziet er twee, eerst ziet hij ze spuiten, dan de kop en vervolgens duiken ze met de kop het water in waarbij de staart volledig boven water uitkomt. Wauw!!

Vlakbij Tenerife trekt de wind, onder invloed van het eiland, soms flink aan en kunnen we nog lekker zeilen tot de haven van Santa Cruz.
Er is nog marifoon contact met de Bojangles, die een paar dagen voor ons is vertrokken vanaf Madeira en vervolgens een paar dagen in een baai bij Tenerife heerlijk hebben geankerd.
Zij zijn nu ook op weg naar de haven, we zullen elkaar daar regelmatig tegenkomen. Ook hebben wij bij hen aan boord heerlijk gegeten.
Krijgen een plek aan de steiger aangewezen en daar ligt ook de Kairos van Henk en Carla, zij zijn nog op familiebezoek in NL. Maken later nog wel uitgebreid kennis met beide.

Tenerife is voor ons geen onbekende plek. In 2009 zijn wij hier ook geweest, toen aangekomen per vliegtuig om vervolgens als opstappers op de Pjotter mee te varen naar de Kaap Verden.

Hier zal ook  voorlopig de laatste mogelijkheid zijn waar je goed onderdelen, reservemateriaal, binnen-/buiten bandjes voor de fiets en wat al nog meer kunt kopen. Wij maken daar dan ook goed gebruik van. Verder gebruiken we vooral de eerste dagen voor allerlei klusjes. Zonnekleed moet aangepast worden, olie verversen, filters vervangen, we zijn lekker bezig. De dagen vliegen voorbij.

We zien in de haven veel kakkerlakken lopen, dus ons kakkerlakkenbeleid gaat aangescherpt worden. Schoenen uit voor je aan boord stapt en voor je ze aan boord zet eerst de zolen in een bak met chloor afspoelen, geen karton aan boord, tros bananen afspoelen, wikkels van blikken af (niet vergeten op de blikken te zetten wat er in zit). Het is even werk, maar je wilt echt deze beesten niet aan boord.

Dan is het 13 oktober, we gaan naar het vliegveld om Fred en Greet op te halen, dat gaat ook weer gezellig worden.Nog een paar dagen Tenerife, dan gaan we verder. Eerst nog wat ankeren rondom het eiland, nog een paar dagen naar La Gomera en Hiero, dan met z'n 4-tjes de grote oversteek van 700 mijl naar de Kaap Verden.
Tot later.

Operagebouw Santa Cruz

Kust Tenerife met het enige zandstrand

Sightseeing Tenerife

Sightseeing Tenerife

Sightseeing Tenerife


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom