maandag 25 september 2017

Duiken op Curacao

Rob en Baudine zijn een paar weken op Bonaire en waar kun je nou beter je duikbrevet halen dan daar!
Na alle verhalen van ons gaan ze ervoor, die onderwaterwereld willen zij ook gaan bekijken.
Helaas gaat het na de proefduik voor Baudine mis, zij kan haar oren niet klaren. Na een aantal pogingen moet zij helaas opgeven.
Rob gaat door en na alle verplichte 'oefeningen/duiken/theorie' heeft hij zijn Open Water brevet.
Hij gaat daarna meteen wat ervaring opdoen in de wateren van Bonaire, samen met Karina gaat hij zijn eerste 'echte' duik maken. Aan de verhalen te horen hebben ze samen genoten, ook al hadden ze een ietsje pietsje last van stroming.
Als ze straks terug zijn op het Spaanse Water op Curacao gaan we zeker een keer met z'n allen duiken.

Wij hebben al een keer gedoken met Herbert en Tineke op Kokomo Beach. Je kunt hier niet alleen leuk duiken, maar net zo belangrijk; je kunt hier prima lunchen.


Rob, Baudine, Gerard en Karina zijn weer terug op het Spaanse Water, tijd om met z'n zessen te gaan duiken.
We laten ons met alle zooi mooi halen en brengen naar Kokomo Beach door een taxibusje, hoeven we lekker zelf niet te rijden.
En niet geheel onbelangrijk; iedereen kan na het duiken lekker genieten van een biertje aan de bar van Kokomo.
Onderweg naar Kokomo hebben we noodweer, de wegen staan blank.
Getverderrie, wat jammer nou! Maar goed nat worden we straks toch wel, maar voor Baudine zou het lekker zijn als het zonnetje een beetje gaat schijnen. Ze heeft geluk, aangekomen bij Kokomo breekt er een waterig zonnetje door die vervolgens een uurtje later weer lekker op je huid brand.

Na de koffie is het tijd voor onze eerste duik. Buddy checks gedaan, yes we kunnen. Helaas zijn hier op dit moment geen foto's van, deze volgen in een volgende blog.


Helaas zwommen Henk en Gerard te ver weg om een foto van ze te kunnen maken.

We hebben met z'n 5-en heerlijk gedoken en Baudine blijkt zich gelukkig ook prima geamuseerd te hebben (wifi, wijntje, een beetje snorkelen). Na de lunch even de ogen dicht om ons daarna op te maken voor een tweede duik.
Karina en ik zijn na een klein half uurtje weer terug terwijl de mannen gewoon lekker doorgaan.
Na een uur zijn de mannen er ook klaar mee, we zien ze bovenkomen. Helaas is er van deze tweede duik geen foto en/of film materiaal, Gerard blijkt bij het bovenkomen zijn gopro kwijt te zijn.
Karina, Baudine en ik gaan al snorkelend zoeken. Helaas!
Inmiddels heeft Gerard een nieuwe camera, we moeten dus nog een keer met z'n allen onder water.

1 opmerking:

  1. Wat een schitterende plaatjes. Ik verlang nu zo erg naar (het weer op) Curacao..Heerlijk duiken daar. Helemaal nu er op het moment een westerstorm door Nederland raast.

    BeantwoordenVerwijderen

Welkom