vrijdag 10 november 2017

Bye Bye Curacao

Nog één keer achterom kijken: Dag Spaanse Water, dag mede wereldzeilers.
Op 4 dagen na hebben we hier 6 maanden gelegen, een prima plek geweest om het orkaan seizoen uit te zitten. Het is een heftig orkaan seizoen geweest die veel schade heeft aangericht op diverse Caribische eilanden maar gelukkig is Curacao hier vrij van gebleven.
Voordat we Bonaire aan doen verblijven we nog 3 dagen op Klein Curacao, een onbewoond eilandje zo’n 15 mijl voor de kust van zijn grote broertje. Het eilandje is zeer geliefd bij de locals maar als je vakantie viert op Curacao is dit een leuke dagtrip. Met een motorboot (Mermaid) of een catamaran (Jona-Lisa) een dagje naar het eiland om lekker te snorkelen en te genieten van een drankje aan het strand en een lekkere BBQ.
3 dagen hebben wij hier gelegen samen met de Bojangles met hun opstappers (dochter Romy met vriendin Balou). Super dagen gehad hier met z’n allen. Ook wij hebben lekker gesnorkeld in het heldere water waar we de schildpadden gracieus konden zien bewegen onder water en natuurlijk bij de ondergaande zon op het strand genieten met een wijntje erbij.
aan een mooring bij Klein Curacao

strand van Klein Curacao

het grote broertje aan de overkant

landschap Klein Curacao
Alhoewel het niet alleen maar genieten was grrrrrrr. Er moest nog tonijn gevangen worden en dat schijn je het best vroeg in de ochtend te kunnen doen ‘volgens de kenners’. Rob en ik allebei in ons eigen dinghy ’s morgen om 06.30 uur op pad en maar heen en weer en heen en weer en nog eens heen en weer!!! Ja beet; alleen bij het binnenhalen bleek ik een andere vislijn te pakken te hebben die helaas om de schroef van het motortje sloeg en ja daar dobber je dan. Gelukkig kwam Rob me redden en heeft me teruggebracht waar Henk het motortje van de visdraad heeft ontdaan.
Ik ga de volgende keer wel naar de visboer voor tonijn. Of Rob er wel één gevangen heeft?

Ook helaas voor hem geen tonijn op de BBQ.

De dames van de Bojangles hebben hun laatste ochtend op het eiland nog heel bijzonder doorgebracht met Turtle watchers. Tijdens hun wandeling om het eiland een 5-tal nieuwe nesten ontdekt en voor onderzoek bij het Turtle Instituut een paar schildpadeieren uitgegraven. Een unieke ervaring.
We zijn inmiddels aangekomen op Bonaire en mijmeren hier nog wat over onze tijd op Curacao. Over alles wat we gedaan en beleefd hebben.
Een kleine opsomming:
Het belangrijkste is natuurlijk dat wij daar een nieuwe giek konden monteren, ja ja we zijn weer een echte boot.

ja ja de nieuwe giek
Verder hebben we o.a.;  gedoken, mooie wandelingen gemaakt, naar leuke strandjes geweest (oa Papagayo, Mambo en Kokomo Beach), klussen gedaan aan de boot, op donderdag naar Captains Diner bij The Pier, zondagmiddag met mede-zeilers doorbrengen op Barbara Beach, haaklessen, Bierfeest gehouden met braadworst en zuurkool en waarvoor veel kleding zelf gemaakt is waarbij hulp gekregen is van Annie (moeder van Joke) , watermaker ingebouwd, Willemstad verkend, onze verjaardagen gevierd (met verrassingsfeest voor mijn 60ste compleet met lied, nogmaals bedankt Bojangles en K’dans), nog meer klussen aan de boot, met auto het eiland verkend, zwemmen …...…  


Mambo Beach

bewoner van Mambo Beach

Pontjesbrug Willemstad

Willemstad

Barbara Beach

Bierfeest

Bierfeest met braadworst en zuurkool
Aan zo’n lang verblijf is ook een keerzijde: je moet een gegeven moment afscheid gaan nemen van mensen die je lief zijn geworden; o.a. Zahree (Tineke en Herbert), K’dans (Karina en Gerard), Agaath (Donatien, Bas en Melle).
Als je zo lang met elkaar hebt opgetrokken dan is dat afscheid slikken en her en der een traantje wegpinken. Het goede eraan is dat we elkaar ergens weer tegen gaan komen en naar elkaar toe weer hele ‘stoere’ verhalen hebben.

In het afgelopen half jaar kregen we ook het droevige nieuws dat onze lieve vriendin Tina de strijd met haar ziekte heeft verloren. Wij zullen haar missen.
Dirk, heel veel sterkte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom