donderdag 14 september 2017

Vervolg Curacao

We beginnen al aardig onze draai te vinden hier. Hebben al het nodige van het eiland gezien, nog niet alles natuurlijk. Gaan binnenkort een dag op pad met Luuk en Annet, zij wonen al 17 jaar op het eiland. Luuk is een broer van Martha en zij hebben aangeboden ons de "Westpunt" te laten zien. Schijnt het mooiste gedeelte van het eiland te zijn.

Wil je veel van het eiland gaan zien heb je een auto nodig. Fietsen is hier geen optie, geen fietspaden! Automobilisten zien niet vaak fietsers op de weg en racen dan ook vlak langs je heen waarbij je op moet passen niet door een buitenspiegel geraakt te worden.

Voor het doen van de dagelijkse boodschappen heb je gelukkig geen auto nodig. Van maandag t/m zaterdag komt er 's morgens om 08.30 uur een busje van de plaatselijke Spar voorrijden bij de vissershaven (bij onze dinghy steiger op het Spaanse Water), deze brengt je vervolgens naar de supermarkt en dan heb je anderhalf uur tijd om je boodschappen te doen voordat hij je weer terugbrengt. Makkelijk!!

Baudine is jarig!
Dat viert ze op de mooiste plek bij het Spaanse Water; Santa Barbara Beach Resort (het resort wat we al zagen liggen bij het binnenvaren van het Spaanse Water).
Wij zijn uitgenodigd samen met Herbert en Tineke (Zahree), Gerard en Karina (K'dans) en ook Nel (moeder van Rob) is aanwezig.
Het is een tijd geleden, maar we hebben weer een dinghy incident. Daarover later meer.
Zodra Rob en Baudine alvast met hun dinghy zijn vertrokken gooien wij ook los met z'n allen, de boot moet versierd worden.
Onder leiding van Karina komen alle slingers op dezelfde hoogte te hangen, Henk moet dus her en der wat aanpassen, maar het resultaat is gezellig.Dan hop naar Barbara Beach. Rob en Baudine staan ons op de steiger op te wachten met een drankje en op het teken van Karina (ze heeft de wind eronder) beginnen we Baudine toe te zingen.
Een super gezellige middag hebben we, wat we afsluiten met een etentje aan boord van de Bojangles. Heerlijke saté en ribbetjes. Smullen!

O ja, ons dinghy incident.
Na de gezellige middag op Barbara Beach stappen we in ons bootje, om dan samen aan 1 kant gaan zitten is niet slim met andere woorden gewoon stom.
Bootje slaat om, alle spullen drijven in het water waaronder wijzelf. Gelukkig is er genoeg hulp om het bootje weer overeind te krijgen. Henk hopt terug in de boot en probeert het motortje te starten. Lukt niet, eerst carberateur leeg laten lopen en dan zowaar na een paar keer proberen loopt het weer.
Ik moet even een stukje zwemmen om via een trappetje weer op de steiger te komen om vervolgens ook in de dinghy te stappen (dit keer gaat het goed).1 opmerking:

  1. Oeps, we moesten laatst nog denken aan jullie dinghy-avontuur op Tobago. Geen spullen kwijtgeraakt?

    Veel liefs van de Tsuru's!

    BeantwoordenVerwijderen

Welkom