maandag 25 september 2017

Orkanen en gast aan boord

Nadat Harvey al voorbij getrokken is, zijn we nu in afwachting wat Irma gaat doen. Ook nu is de spanning op het Spaanse Water voelbaar; gaat Irma inderdaad de baan volgen zoals de experts (Nationale Hurricane Center) voorspellen?

Inmiddels heeft iedereen gehoord en gezien wat een verwoesting orkaan Irma heeft gebracht op Sint Maarten. Wat een natuurgeweld, wat een ramp voor alle eilandbewoners.
Dan komt vlak daarna Maria ook nog even langs met alle ellende van dien op andere eilanden in de Caraïben.

Wij hebben "geluk" dat de Benedenwindse eilanden (Aruba, Bonaire en Curacao) gespaard blijven. Het enige wat wij merken van een orkaan die op verre afstand voorbij trekt is dat deze de wind bij ons volledig wegtrekt waardoor de temperatuur enorm stijgt. Oa de scholen sluiten dan de deuren omdat de airco's in de klassen niet meer werken

Onze logé (Grietje Bie) heeft er allemaal geen weet van wat er om ons heen gebeurt, zij zit immers veilig in haar kooitje. Ja, we hebben het vogeltje van Rob en Baudine te logeren.

Grietje Bie
Het is gezellig, alhoewel ze weinig geluid voortbrengt. Alle pogingen tot nu toe om haar te leren fluiten zijn mislukt. Zodra wij van boord gaan zetten we voor haar een vogel fluit cd op (we horen iedereen al lachen maar die cd's bestaan echt), voelt ze zich niet zo alleen en wellicht steekt ze er iets van op. Maar tot nu toe blijft het alleen met af en toe een tjilp. Henk en ik fluiten inmiddels wel al aardig (hahahaha).
De stofzuiger maakt overuren, mevrouw maakt er een zooitje van. Zaadjes die mevrouw niet blieft gooit ze bij voorkeur buiten haar kooitje waarna de velletjes van zaadjes die lekker zijn er achteraan gaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom