woensdag 29 juni 2016

Oversteek Golf van Biskaje naar La Coruña

La Coruña - Spanje, weer een stukje verder en dat met eigen boot.
Na een oversteek over de Golf van Biskaje van bijna 4 dagen (langer dan we gedacht hadden) zijn we in het land van olé, paella, serveza etc etc

Met 4 dagen van wind uit de verkeerde hoek, dan weer uit de goede, dan geen wind, dan veel wind (de voorspellingen waren toch goed!!) zijn we de Golf van Biskaje overgestoken. Wij willen niet met donker een nieuwe haven aanlopen, dus laatste avond/nacht zeil geminderd om vervolgens met het ochtendgloren aan te kunnen komen.

Vooral de eerste dag was het wennen aan de oceaandeining, dit is geen korte golfslag zoals op het IJsselmeer, de golfen glijden heel langzaam onder de boot door. Deze deining zorgde er wel voor dat wij vooral de eerste dag geen zin hadden in eten, we konden ons er toe zetten om af en toe een droge cracker naar binnen te werken.
Na 1 á 1,5 dag ben je 'ingeslingerd' en kom dan maar op met de nasi en gebakken eieren.
De oceaan is en blijft toch iets heel bijzonders. Na ongeveer 100 mijl gevaren te hebben ga je van een diepte onder de kiel van zo rond de 100 meter naar eerst zo'n 1000 meter en later naar ruim 4000 meter.
Verder mogen we niet klagen (alhoewel; klagen hoort wel een beetje bij zeilers). De oversteek is prima verlopen, gelukkig geen regen, niet veel andere scheepvaart. We hebben af en toe wat gezelschap gehad van dolfijnen (blijft altijd weer leuk).

Dan is het vrijdag 08.00 uur en lopen we Marina Real binnen. Je hebt nog een andere jachthaven (Marina Coruña) alleen deze ligt net buiten het centrum. In Marina Real (Real Club Nautico de La Coruña) lig je tegen het centrum aan, ziet erbij binnenvaren al heel gezellig uit.
We worden opgewacht door een uiterst vriendelijke havenmeester. We liggen, YES!!. Na eerst wat te hebben opgeruimd besluiten we eerst nog een paar uurtjes te gaan slapen.
Daarna zullen we gaan kijken wat La Coruña en omgeving ons te bieden heeft.

1 opmerking:

  1. beste Henk en Joke, Jullie hebben al aardig wat sea-miles achter de rug. Leuk om jullie verhalen te lezen. ga zo door. groet Arjen Erenst

    BeantwoordenVerwijderen

Welkom