vrijdag 1 juli 2016

La Coruña

Als we weer een beetje bij ons positieven zijn, gaan we aan de wandel. La Coruña heeft een zeeklimaat, wat wil zeggen dat het niet het zonnige klimaat heeft als in de mediterrane.
Het is inderdaad fris, de korte broeken blijven nog even in de kast. Later in de week komen ze er wel uit.
La Coruña staat ook wel bekend als de glazen of kristallenstad. Dit vanwege de glazen erker-raambalkonnetjes, ze lijken op glazen muren.Marina Real is een prima haven om te liggen, alles ziet er keurig onderhouden uit, de sanitaire voorzieningen zijn schoon en er is een clubhuis/bar 'Nemo'.
Gaan langs bij de havenmeester om aan te geven dat we 7 dagen willen blijven liggen, er blijkt veel te zien te zijn in de omgeving.

Nu we hier toch zijn willen we van de week ook een dag naar Santiago de Compostela (hoofdstad van Galicië). Wij horen jullie denken; wandelend? Nee, wij gaan met de bus.

Onze eerste dag vallen we met de neus in de boter, het is feest ter ere van: Johannes. Pleinen versierd, overal  muziek en veel activiteiten voor de kinderen. Het is één en al gezelligheid.

In La Coruña is inderdaad veel te zien. De oude havenstad met schitterende uitzichten en historische bezienswaardigheden.
Het oude gedeelte is zeker de moeite waard, kleine straatjes, overal restaurantjes, kerkjes en veel gezellig volk.
Eén van de bezienswaardigheden is Torre de Hercules: Romeinse vuurtoren van 104 meter hoog.


We hebben van alles en nog wat wandelend en fietsend bekeken. Er zijn hier bijna geen fietspaden, je mag hier fietsen op de stoep.

Aan de boulevard, wij kijken daarop vanuit de kuip, is het iedere dag druk van de mensen die zittend op een bankje voor zich uitstaren of een ijsje eten, aan het hardlopen zijn of die proberen een avondmaal bij elkaar te hengelen.


Santiago de Compostela; bekend van de pelgrimstochten die oa middeleeuwse pelgrims ondernamen als boetedoening.
Zoals eerder gezegd zijn wij niet gaan lopen maar hebben de bus gepakt, 80 km vanaf La Coruña.
Er zijn nog steeds heel veel mensen die een wandeltocht ondernemen hiernaar toe. Dit was goed te zien op het Plaza del Obradoiro, het grote plein voor de Kathedraal (is de hoofdkerk van het aartsbisdom in Compostela), waar iedereen uiteindelijk samen komt.Bijzonder om de sfeer te proeven in Compostela, waarbij wel gezegd moet worden dat het in onze ogen meer een toeristische/commerciële trekpleister is geworden.
Al met al wel een leuke dag gehad.

Op de laatste dag in La Coruña besteden we nog wat uurtjes aan het onderhoud van de boot (af en toe moet dit gebeuren) en dan straks een weerkaart opvragen om te bekijken waar we morgen naartoe zullen gaan.

Jullie lezen binnenkort op onze blog wat dat geworden is.


5 opmerkingen:

 1. Ruud en Jennie1 juli 2016 om 23:39

  Wat een leuke blog zo kunnen wij jullie goed volgen, jullie maken veel mee. Veel plezier nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om weer een update te lezen! Zeer benieuwd naar jullie volgende bestemming..
  Mooie foto's ook. Volgende verslag een selfie ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo maatjes, helemaal bekeerd weer terug aan boord .ben blij dat alles naar wens verloopt en op naar het volgende aventuur( de avonturen van henk en joke,zonder hond)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk om jullie avonturen te lezen. Heerlijk die vrijheid. Blijf genieten :)
  groetjes, Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om jullie zo een beetje te kunnen volgen. Geniet van jullie vrije bestaan!!
  Lieve groetjes,
  Anneke van Duren

  BeantwoordenVerwijderen

Welkom