dinsdag 3 april 2018

Britse Maagdeneilanden

Snif snif, we hebben weer afscheid genomen van lieve mensen. Gaan we Ton en Dominique, Marylou en Walter, Leo, René en Angelique, Rudy, Marloes en René ooit weer ergens ontmoeten?
Helaas maar het was echt tijd om Sint Maarten te verlaten en te kijken hoe het er voorstaat op de Britse Maagdeneilanden.

Wij liggen nu achter ons anker bij Virgin Gorda en heel langzaam voelen we dat onze ingewanden weer langzaam op hun oorspronkelijke plek gaan zitten. De wind was goed om te zeilen alleen stond er nog een behoorlijke deining, zo’n deining dat onze ingewanden het heel zwaar hadden.


Een dag eerder zijn we om 16.00 uur vertrokken voor een tocht van zo’n 85 mijl. Omdat wij niet met donker een nieuwe plek willen binnenvaren kiezen we ervoor om aan het einde van de middag te vertrekken om vervolgens één nacht door te zeilen om dan bij daglicht aan te komen.
Snel naar de kant om in te klaren en dan vlug weer anker op om naar de Virgin Sound te gaan wat 8 mijl verderop ligt maar waar we hopelijk wat rustiger liggen dan hier.

Er waren bij ons allerlei verhalen ter ore gekomen over de verschrikkelijke prijzen op deze eilanden. Ook bedragen die je bij Douane en Immigratie zou moeten betalen zouden erg hoog zijn.
We gaan het beleven.
Weet niet wie de verhalen de wereld ingegooid hebben maar alles viel erg mee.
Het was wel een ietsje pietsje omslachtig; eerste loket formulieren invullen plus 20 cent betalen voor deze formulieren, tweede loket formulieren laten stempelen, derde loket betalen (25 euro) om vervolgens weer naar loket één terug te keren voor een stempel in ons paspoort.
Oké het is niet anders maar we zijn wel meteen in en weer uitgeklaard, dat scheelt ons straks weer een zoektocht naar een douanekantoor op een ander eiland.
Hier ook allerlei verhalen over de laatste orkanen, ze hebben niet veel last gehad van Irma maar wel van Maria.
Weet niet of er ergens geld beschikbaar is voor deze eilanden, maar nodig hebben ze het wel. Wat is het hier nog een puinhoop.
Ook hier laten de mensen de kop niet hangen en zijn dan ook bijzonder vriendelijk. Hoop wel voor alle getroffen eilanden dat ze dit jaar gevrijwaard blijven van orkanen, anders is de ramp niet te overzien.
Het is inderdaad rustiger liggen bij de Virgin Sound en een stuk leuker. Gaan nog even een tukkie doen voordat we het bootje laten zakken voor een vertrouwde strandborrel.
We hebben een perfecte strandlanding met ons bootje, inmiddels weten we zo’n landing aan te pakken, oefening baart kunst zeggen ze wel eens.
Zwemkleding aan en te water samen met Rob en Baudine plonsen en dat is schrikken zóóóóóóóó koud! Dit is andere koek dan het water bij Barbara Beach, Curacao.


Ons volgende eiland is Tortola en gaan ankeren bij Cane Garden Bay. De tocht ernaar toe is een zeildag uit een boekje; goede wind (niet teveel) en geen deining. Heerlijk zeilen in een werkelijk prachtig gebied. Allemaal eilandjes om ons heen, wel of niet bewoond.
Bij Cane Garden Bay zien we nog veel boten op het strand liggen, dat weerhoud de mensen niet om er gewoon op te blijven wonen.


Iedere maand (soms 2x per maand) houden ze hier een Volle Maan Festival op het strand. Een grote bol die in het water staan vullen ze met hout en steken die als het donker is aan. Helaas zijn wij hier niet met volle maan, maar kunnen wel bedenken dat het dan geweldig toeven moet zijn op het strand.
Deze bol vullen ze bij volle maan
strand Cane Garden Bay

 
Cane Garden BayWillen eigenlijk wel even beschikking over wifi, alleen is dat hier (nog) niet beschikbaar. Het vliegveld is echter op loopafstand en daar zullen ze toch zeker wel wifi hebben?
Wel, dit was wat simpel gedacht van ons. Oké appen kon nog wel maar iets downloaden, vergeet het maar. Voor Henk en Rob geen podcast ‘Met het oog op morgen’ of de bij hen zo populaire podcast ‘Nachtzuster’. Dat gaan ouderwets het lezen van een boek worden, hahahahaha!!!
We zijn wat snel door dit prachtige zeilgebied gesjeesd, op onze terugweg gaan we hier zeker een maand lang vertoeven.Hebben nu alleen maar iets van Virgin Gorda en Tortola gezien, dan kunnen we nog naar Anegada, Peter Island, Salt Island, Jost van Dyke Island, Norman Island en dan niet te vergeten de Amerikaanse Maagdeneilanden St John en St Thomas.
Maar goed, dat allemaal later!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom