zaterdag 13 januari 2018

Anguilla en Saint Martin

De afstanden tussen de verschillende eilanden is zo tussen de 20 en 25 mijl, lekkere dagtochten.
Samen met Rob en Baudine gaan we een kijkje nemen op Anquilla, niet iedereen van ons heeft eerder van dit eiland gehoord.
Geen idee ook wat ons te wachten staat, we gaan het zien.


Het blijkt een gemoedelijk eilandje te zijn wat ook wel het nodige heeft moeten doorstaan vanwege orkaan Irma.
De strandtenten blijken net 2 dagen weer stroom te hebben, ruim 3 maanden hebben ze het zonder moeten doen, noodgedwongen gesloten gebleven voor toeristen en eilanders.
Nu is het in onze ogen niet zo’n toeristisch eiland, het heeft niet veel te bieden. Er zijn 2 mooie stranden, bij 1 ervan liggen wij voor anker en bij het andere strand staan veel mooie met meest onbewoonde huizen, maar buiten het witte strand en het blauwe water is hier, vooralsnog, verder niets.
In de gehuurde auto crossen we verder over het eiland, stoppen veel onderweg om foto’s te maken (nee ik niet, fototoestel vergeten).
Gaan een kijkje nemen in het centrum, alhoewel centrum! Een supermarkt, bouwmarkt, wat kleding winkeltjes en dan heb je het al gauw gehad.
Nadat Rob nog twee keer langs het centrum is gereden vinden we de juiste weg die ons verder langs het eiland voert. Na 1 dag heb je het hele eiland wel gezien, hebben een goede indruk gekregen van Anguilla.

Vanaf ons ankerplekje even naar de supermarkt voor een lekker stokbroodje of ‘even’ een vergeten boodschap doen zit er niet in, daarvoor is deze te ver weg.
Nu is er altijd wel meel aan boord om zelf brood te bakken, dat komt dus goed. Maar voor verse groente en fruit is het toch handig als je een auto hebt en die hebben wij vandaag. Dus vanavond verse groente.

Na een paar dagen houden we het hier voor gezien. We gaan Kerst en Oud- en Nieuw vieren op Saint Barth, de plek waar je, volgens insiders, moet zijn.
Kerst is toch iets wat ze op de eilanden in de Carieb uitbundig vieren. Winkels, straten, huizen en pleinen in bv Curacao waren in oktober al uitbundig versierd, Bonaire deed er niet voor onder en de andere eilanden doen ook volop mee met versieren.
De Kerstboodschappen gaan we doen op Saint Martin (Franse gedeelte van Sint Maarten), moet hier een stuk goedkoper dan op Saint Barth en dat klopt inderdaad.
We droppen het anker in Marigot Bay en daar vandaan is het 15 minuten lopen naar de Super U.
Dat is prima te doen alleen moet je er met het kopen van de boodschappen wel rekening mee houden dat je ook nog terug moet hé Rob!!
Eerste Kerstdag zijn we uitgenodigd bij Rob en Baudine, zij verzorgen voor- en hoofdgerecht en wij het dessert.
In Marigot Bay hebben we niet ingeklaard en besparen ons hiermee ook een rondje uitklaren, kunnen we morgenochtend lekker vroeg vertrekken. Echt vroeg gaat het uiteindelijk niet worden.
Op grote aanplakbiljetten hebben we gelezen dat er ’s avonds muziek is op het plein, er zullen Christmas Carrols gezongen worden.
In deze tijd van het jaar altijd leuk en straks als het donker is zal het wel gezellig zijn.
Gezellig is het zeker alleen bepaalde zangers zou ik persoonlijk niet aanraden om met een talentenjacht mee te doen.
Er lopen deze avond heel wat kinderen met blije gezichtjes rond, ze hebben allemaal van de Kerstman van het naburige eiland Guadeloupe een Kerstcadeautje gekregen.

Voordat we de volgende dag kunnen vertrekken moet ik toch nog even naar de supermarkt. Makkelijk als je een boodschappenlijstje maakt en deze vervolgens vergeet mee te nemen, dan moet je nog een keer, grrrrrrr.

achter ons anker bij Anguilla (foto gemaakt door Rob)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom