donderdag 1 december 2016

Suriname, we komen er aan!


klein stukje maar
De boot is weer volgeladen met oa verse groente en fruit, meel (voor brood en pannenkoeken), chips en chocola voor de nachtwachten, watertanks zijn vol, uitgeklaard bij de douane, we zijn er klaar voor.
Donderdag 1 en vrijdag 2 december laat goed weer zien om te vertrekken. Dat is te merken in de haven van Mindelo. De karren met boodschappen rijden af en aan over de steigers, watertanks worden overal gevuld, de laatste was nog even naar de wasserette, nog wat kleine klusjes en dan is morgen en vrijdag een leegloop vanuit Mindelo.
Er zijn boten die naar Suriname gaan maar ook naar Martinique, Tobago, Trinidad, Sint Maarten en verder de Carieb in.


Wij hebben een heerlijke tijd gehad op São Vicente. Eerst een paar dagen voor anker in de baai van Mindelo en de laatste 4 dagen in de haven.
Wat ons één van de eerste dagen opviel is de drukte, wat een verschil met Palmeira op Sal.
Was wel even wennen. Niet alleen een verschil in drukte maar ook wat er hier te koop is aan groente en fruit. Er zijn diverse markten maar ook langs de kant van de weg is er genoeg te koop.
De vismarkt hebben we maar overgeslagen, daar kwam een lucht vandaan zo verschrikkelijk.

ze zijn in Mindelo al druk met de Kerstversieringen

hoofdstraat Mindelo

markt Mindelo

genoeg Afrikaanse jurken te koop

Mindelo

Mindelo

haven Mindelo

drijvende bar

aan de overkant Santo Antão

Baai bij Mindelo

We hebben nu 2 eilanden van de Cabo Verde met eigen boot bezocht. São Nicolau, Santa Luzia, Branco, Raso slaan we over, Santo Antão bezoeken we per ferry samen met Rob en Baudien van de Bojangles. Beide hebben we van te voren gewaarschuwd dat met ons op stap per bus of wandelend niet altijd goed gaat, we nemen wel eens de verkeerde bus of missen tijdens het wandelen een afslag. Ha ha, dat zou wel meevallen volgens hen, nou niet dus. Alle 4 lopen we nu nog met spierpijn rond.
Maar dan heb je wel een prachtig groen eiland gezien met een krater die zo verschrikkelijk mooi is waarin veel gewassen groeien. Vanaf de ferry hebben we ons per taxi naar de krater laten brengen en deze zou ons later in het plaatsje Paul wel weer ophalen, zou een wandeling van ongeveer 5 uur zijn, moet te doen zijn toch!
Na ruim een uur rond de krater gewandeld te hebben over keien en heuveltje op en af, was onze verbazing groot dat wij weer op ons vertrekpunt uitkwamen. Bij navraag bleken wij een afslag gemist te hebben; Rob en Baudien, jullie waren gewaarschuwd!


Wandeling op Santo Antão

Vol goede moed toch maar aan de wandeling begonnen, die gelukkig voor ons grotendeels bergafwaarts zou zijn (alleen het eerste uur niet), daarna nog ruim 3 uur alleen maar afdalen over oa keien, rotsen, het was na 2 uur echt echt niet leuk meer.
In het eerste de beste dorp hebben we ons met een taxi naar het punt laten brengen waar wij opgehaald zouden worden.
Al met al hebben we toch een super leuke dag gehad met z’n 4-tjes.
Gister nog aan het borrelen geweest met de NL boten die pas zijn binnengekomen en dan vandaag (donderdag 1 december) beginnen aan de grote oversteek, waar we denken zo tussen de 15 en 20 dagen over te gaan doen en dan Kerst kunnen vieren in Suriname.
Waar we ook naar uitkijken is dat Pieter en Anja ons komen opzoeken en samen met hen gaan we Suriname ontdekken.

1 opmerking:

  1. Henk, het lijkt jullie allemaal heel goed af te gaan, leuk om te lezen...
    Het weer hier is niet om over naar huis te schrijven, dus dat doen we dan ook maar niet. Ohja, ons huis is af...
    veel plezier daar aan de overkant....
    robert

    BeantwoordenVerwijderen

Welkom