donderdag 11 augustus 2016

Portosin - Ría Muros

Inmiddels is het 11 augustus en we liggen nog steeds in Portosin. Gelukkig kunnen we één dezer dagen weer verder. Bij het laatste bezoek, afgelopen woensdag, in het ziekenhuis bleek de breuk voldoende geheeld, gips werd verwijderd en revalideren maar. Nog 2 weken lopen met krukken en dan kunnen we weer wandelingen gaan maken om het gekweekte zitvlees er weer af te lopen. Joepie!!!
De afgelopen 5 weken zijn, ondanks de beperking van lopen, toch wel snel voorbij gegaan. Iedere dag even van de boot en je laten rondrijden in een rolstoel en dan een biertje doen op één van de terrassen op het pleintje of lekker gegrilde sardines eten tijdens een feestje georganiseerd door de jachtclub.
lekkere gegrilde sardines
Maar het hoogtepunt was toch wel het bezoek van de 3 ladies.

Visite, visite
Donderdag 4 augustus kwamen ze aan in Santiago waar wij ze hebben opgehaald met een auto. Wat een weerzien, super leuk. Volop genoten van de 5 dagen dat ze hier geweest zijn. Lekker kletsen, lekker eten, wijntje erbij. Greet was zo lief om tussendoor ook nog even ons haar te knippen.
Lunchen onderweg
Met de gehuurde auto konden we ze ook nog wat van de prachtige omgeving laten zien.
Ook is er door Trees en Greet een bezoekje gebracht aan Santiago de Compestela. Annie hebben we de haven van La Coruña laten zien om onderweg op de langste boulevard van Europa nog even lekker uit te waaien.
De dagen zijn voorbij gevlogen en dan is er weer het afscheid en ook dit afscheid doet pijn.


Het is hier aan de kust de afgelopen jaren niet zo warm geweest als dit jaar en ook de hoeveelheid regen is minimaal. Dit heeft tot gevolg dat er in de omgeving al een aantal bosbranden zijn geweest en er nog steeds branden zijn.
De harde wind van de afgelopen dagen bemoeilijkt het blussen. Van de week zelfs ruim 50 knopen wind, wat gelijk staat aan windkracht 10.
Vorige week moesten er zelfs blusvliegtuigen aan te pas komen. Deze kwamen over de haven aanvliegen om vlakbij de haven water in te nemen.

Blusvliegtuig komt water halen
De haven van Portosin is geen verkeerde plek om langere tijd te verblijven. De behulpzame dames van het havenkantoor hebben er alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken en als ze iets voor ons konden regelen dan stonden ze voor ons klaar. Ook de havenmeesters zijn hier zeer behulpzaam geweest met van alles en nog wat.
Portosin is niet zo'n heel groot dorp maar heeft wel alles wat je dagelijks nodig hebt.
We zijn in deze haven ook een aantal mede-vertrekkers tegengekomen en dat is natuurlijk ook onwijs leuk. Om te horen hoe het hen is vergaan tijdens de oversteek van de Golf van Biskaje, hun verblijf in La Coruña en hun verdere reis. Inmiddels zijn zij vanmorgen vertrokken naar de volgende Ría. We zullen hen zeker, en ook andere vertrekkers, nog wel ergens onderweg tegenkomen.

haven van Portosin:  Real Club Náutico Portosin


2 opmerkingen:

Welkom