dinsdag 4 juli 2017

Bonaire

Bonaire; na 3,5 dag zeilen lijkt het als een beetje thuiskomen. Rechts rijden en gewoon Nederlands praten!
Liggen aan een mooring bij Kralendijk, hebben gelukkig nog een geschikte gevonden, zijn hier zeker niet de enige boot.

Gauw bootje oppompen en naar de kant, eerst voor alle formaliteiten maar daarna tijd om Bonaire te gaan verkennen.

Na wat te hebben rondgelopen is onze eerste indruk dat dit een super toeristisch gezellig eiland is. Zodra er een cruiseschip binnen is dan is er volop levendigheid.
Een markt waar lokale producten te koop zijn, maar ook kraampjes waar ze je naar toe trekken om vooral bij hen een auto, scooter, quad of wat dan ook te huren. Of wellicht voor een geheel verzorgde dag-excursie per boot of bus.
Op de dagen dat er geen cruiseschip ligt afgemeerd zijn veel winkeltjes gesloten (aan andere toeristen, waaronder wij, is waarschijnlijk niets te verdienen).

Bonaire staat ook bekend als een duik walhalla. Bonaire en Klein Bonaire samen telt 89 duikstekken!Duiken gaan we dan ook zeker doen, zo vanaf de boot het water in om het onderwaterleven te gaan bekijken lijkt ons top.
De eerste dagen zullen we echter alleen wat snorkelen en dat is al een belevenis. Wat een verscheidenheid aan vis zo vlak onder de boot.

Meteen ook maar even boodschappen doen. Er zijn grote locale supermarkten maar we kunnen ook naar de grootgrutter uit Zaandam of terecht bij die met de gele tassen. Niet dat de andere supermarkten slecht zijn, maar hier verkopen ze fatsoenlijk brood en vooral lekkere kaas. Kaas hebben we vooral gemist, we kunnen hier los gaan.

Om het eiland goed te kunnen bekijken huren wij een paar dagen later een scooter. We nemen er beide één, ik ben nl niet een heel geschikte passagier bij iemand achterop.
Crossen een dag lang kris kras over het eiland. Gaan kijken bij de zoutwinning en zien de kleine slavenhuisjes staan waarin de slaven woonden die werkten bij de zoutwinning. Onvoorstelbaar dat ze hier vroeger in moesten leven.Op het eiland kom je loslopende ezels tegen en kleine en grote iguana's (leguanen), deze schieten regelmatig voor onze wielen langs.
Deze Iguana's kwamen we op straat tegen
Bonaire is ook het eiland met de roze flamingo's, wij zien er onderweg een aantal. Helaas niet in grote aantallen maar toch leuk om ze 'in het wild' te zien.
Al met al beleven we op Bonaire een fantastische week, komen hier later dit jaar zeker nog een keer terug.
Nu gaan we ons opmaken voor het vertrek naar Curacao!

2 opmerkingen:

  1. Hi Joke (en Henk). Hier een groet van Jan Lit (mahez). Grappig Joke dat ik je zo toevallig tegenkom en fantastisch dat jullie zo'n avontuur aan gaan.Ik hoop dat jullie nog verder afzakken naar het zuiden en de kust van Brazilië aandoen. Als dat gebeurt dan zijn jullie welkom in Recife, alwaar ik woon.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Joke en Henk,

    Als we de mooie plaatjes zien van Bonaire willen we heel graag jullie kant opkomen. Maar eerst nog aan de klus naar NL en dan kunnen we gaan. We kijken uit om jullie weer in levende lijve te zien met de giek natuurlijk!
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen

Welkom