zaterdag 28 mei 2016

Cowes, Beaulieu River en Alderney

We zijn weer onderweg.

Hebben een paar prachtige dagen gehad op Cowes. Veel gewandeld en natuurlijk, weliswaar met de bus, naar de Needles geweest. De Needles zijn kalkrots formaties die in zee staan, geflankeerd door een vuurtoren.
Veel verhalen gehoord over de Beaulieu River, dus daar gaan we een kijkje nemen. Hier is het zaak om alleen met hoogwater binnen te varen. Er is hier wel een jachthaven "Buckler's Hard Yacht Harbour" maar pakken toch een mooring. Gezien onze diepgang durven we niet te ver de rivier op te varen, dat gaan we wel met ons rubberbootje doen.
Aan de rivier heb je 2 dorpjes; Buckler's Hard en Beaulieu. Buckler's Hard is een toeristische trekpleister waar je kunt zien hoe het er vroeger aan toe ging. Beaulieu is een historisch dorpje wat ontdekt is in 1204.


Buckler's HardBeaulieu heeft oa een lagere school, postkantoor, diverse musea, winkeltjes en een heel leuk plekje om thee (high tea) te drinken. Ook hier ontbreekt het niet aan een prachtige kerk.
Alhoewel het voor ons wel lijkt of de vooruitgang hier een beetje stilstaat: ze hebben geeneens wifi!!!!

Beaulieu river
Na een prachtige wandeling langs de rivier met al z'n flora en fauna hopen we een beetje droog weer aan boord te kunnen komen, het begint een beetje te spetteren.
Wij, echte Hollanders, gaan niet schuilen voor een beetje regen (achteraf niet zo slim). Eenmaal in ons rubberbootje komt het met bakken uit de lucht en of dat nog niet genoeg is, halverwege de brandstof op!
Gelukkig waren we wel zo slim geweest om een tankje met benzine mee te nemen, dus dat probleem kon snel opgelost worden.

De volgende dag willen we naar Alderney.
Volgens de weerberichten is de windrichting en kracht prima om te gaan. Vanuit Beaulieu is dit ongeveer 80 mijl varen.
Om niet met donker in Alderney aan te komen gaan we vroeg weg, vroeg is dan ook 06.00 uur.
Eenmaal buiten blijkt de wind niet de voorspelde te zijn. We proberen het 1,5 uur maar zijn het dan zat, Alderney blijkt toch niet te bezeilen en zeker niet met windkracht 7 scherp aan de wind en dan nog moeten kruizen. Het is oncomfortabel, keren om en gaan naar Portsmouth.
Nemen een box in de Royal Clarence Marina en gebruiken de rest van dag voor de was.
Twee dagen later kunnen we wel naar Alderney. Met een waterig zonnetje komen we daar aan het einde van de middag aan.

Baai AlderneyHier is geen jachthaven, je kunt alleen aan een mooring liggen.
Er staat wel een behoorlijke deining, echt comfortabel zullen we vannacht niet slapen. Dat gaan we later wel weer inhalen.
De volgende ochtend worden we wakker terwijl het zonnetje schijnt. Er staat nog steeds een behoorlijke deining dus laten we ons door de watertaxi ophalen om naar de kant te gaan.
Om in het centrum te komen moet je eerst een behoorlijke klim maken, dit is geen straf met het zonnetje erbij. Herinneringen komen boven als wij eenmaal in het centrum zijn, een aantal jaren geleden zijn wij hier ook geweest.


Het mooie van de Engelse zuidkust en de Kanaal eilanden (waar Alderney er 1 van is) is dat als je eenmaal van boord bent prachtige wandelingen kunt maken. Dat doen wij hier dan ook, even lekker de kuiten laten werken.
Na een tweede nacht met heftige deining hebben we het wel gehad hier, we gaan naar Sark.
Sark is een eiland met het hoogste punt op 109 meter boven zeeniveau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom